חברים לדרך

מזון ומקום - מאמרים

  • שמיטה, חברה וסביבה

    מחבר/ת: הדס ילינק

    מצוות השמיטה היא אחת המצוות המקיפות ביותר בתורה. היא נוגעת בכל שכבות האוכלוסייה, החי והצומח, ובמיוחד עוסקת בקשר שבין אדם לעצמו, אדם לאלוהיו, אדם לחברה, אדם לעמו ולסביבתו.

    להמשך המאמר

  • הקשת והברית

    מחבר/ת: שלמה בוסקילה

    למונח "קשת" ישנן שתי משמעויות עיקריות, הקשת ככלי ציד או ככלי נשק, והקשת כמופע ססגוני מרהיב בשמים. האם יש קשר ביניהם? האם מלבד הצורה הקשתית המשותפת, ישנו קשר פנימי נוסף? מהו? מה משמעותה של הצורה הקשתית?

    להמשך המאמר

  • על שלשה דברים העולם עומד

    מחבר/ת: עופר שניידר

    מה שאנו צורכים פנימה לתוך הבית שלנו , הגוף שלנו- משפיע על הבריאות שלי, וכן על זולתנו וסביבת חיינו.

    להמשך המאמר

  • משל התרנגולות

    מחבר/ת: עופר שניידר

    תארו לעצמיכם 2 ביצים – אחת מהלול הביתי-משק אקולוגי שתוכנן עפ שיטת תכנון 'פרמקאלצ'ר. והשנייה ביצה תעשייתית – מלול תעשייתי. הביצים דומות אך מאחורי כל אחת מהן עומדת מערכת שונה לחלוטין.

    להמשך המאמר

  • קניות ללא ארעיות

    מחבר/ת: עופר שניידר

    בחלקים הקודמים דיברנו על משולש האתיקה של המזון וכן על ההבדלים בין מזון מקומי ובין מזון תעשייתי. בחלק זה נקבל טיפים לצרכנות מקיימת - קניות ללא ארעיו"ת.

    להמשך המאמר

  • מזון למחשבה

    מחבר/ת: יוסי וולפסון

    המרכזיות של האוכל בחיים הדתיים שלנו אינה מקרית. האוכל מעצב אותנו, בונה את גופנו, משפיע על בריאותנו – ובמידה רבה גם משפיע עלינו נפשית ורוחנית. הרגלי האכילה שלנו הם ביטוי למידותינו.

    להמשך המאמר

  • האדם בעידן היתר אכילת הבשר: מרבה בשר – או ממעיט בבשר?

    מחבר/ת: הרב ד"ר חזי כהן

    האם ראוי לאדם המודרני לאכול בשר? ובאיזו מידה?

    להמשך המאמר

  • חמ-צ-וני

    מזון ביהדות

    מחבר/ת: עינט קרמר

    מאמר של עינט קרמר המזמין לחשיבה מוסרית לגבי המזון שאנחנו אוכלים

    להמשך המאמר

  • קידוש ירוק – מכבדים את הקהילה ושומרים על הסביבה

    מאמר מעלון טו בשבט בנושא פלסטיק

    מחבר/ת: עינט קרמר

    עצות של עינט קרמר ליצירת קידוש ירוק

    להמשך המאמר